‘Ik begeleid mensen die de techniek in willen’

In 2018 stond in Metaaljournaal hoe Stephanie van Benthem, toen personeelsadviseur bij metaalbedrijf Nijha, ontdekte dat ze meer met loopbaanbegeleiding wilde gaan doen. Wij zochten haar opnieuw op en vroegen haar te reageren op drie steekwoorden uit het oude interview.

Stephanie van Benthem in 2018

1 - Loopbaanbegeleiding
‘De training Loopbaanbegeleiding heeft me precies het duwtje gegeven dat ik nodig had. Ik zat in die tijd steeds meer achter de pc, terwijl ik met mensen bezig wilde zijn. Toen ik de vacature las voor arbeidsmarktcoach bij Metechnica dacht ik: dat wil ik! Deze baan is de ideale combinatie van bij werkgevers en instanties langsgaan en zij-instromers verder helpen.’

2 - Duurzame inzetbaarheid
‘Ik begeleid al twee jaar mensen die – meestal vanuit een ander vakgebied – de techniek in willen. Ik kijk eerst voor welke richting ze geschikt zijn, zoek een werkgever en regel dan eventuele bijscholing. Ik zorg voor de juiste begeleiding en laat hen vaak eerst een dag meelopen. Als iemand het heel spannend vindt, ga ik mee naar de werkgever.’

3 - Juiste plek
‘Voorlopig heb ik in deze baan genoeg ontwikkelmogelijkheden. Na al die jaren op kantoor ben ik nu veel op pad. Ik leer al doende heel veel, dat is zo leuk! In de praktijk ontdek ik wat wel en niet werkt. De gesprekken met werkgevers en kandidaten gaan me heel natuurlijk af door mijn werk- en levenservaring. Ik heb als P&O-adviseur lang aan de werkgeverskant gezeten, dus ik begrijp hoe een werkgever denkt.’

Stephanie van Benthem in 2021

Overweeg je een carrièrestap?
OOM helpt met gratis loopbaanadvies.