‘Ik geef nu leiding aan teams van vier à vijf man’

In het voorjaar van 2012 was Mitchell de Kreij 16 jaar en scholier. Aan Metaaljournaal vertelde hij dat hij elektro leuker vond dan metaal. We zochten hem opnieuw op, en vroegen hem te reageren op drie steekwoorden uit het oude interview.

Mitchell, toen (in 2012) en nu

1 - Knutselen in de schuur
‘Dat deed ik vroeger graag; samen met een vriend bouwde ik fietskarren en prutste ik wat met elektro. Maar nu heb ik daar geen tijd meer voor: ik werk veertig uur per week als leidinggevend monteur bij Van Weerdenburg Electrotechniek in Lopik. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf Aqua Sound and Light, wij verzorgen licht en geluid op evenementen en bruiloften.’

2 - Elektricien worden
‘Ik ben inderdaad die kant op gegaan. Na de middelbare school heb ik mbo niveau 3 elektrotechniek gedaan in Nieuwegein, eerst de richting monteur en toen technisch leidinggevende. Daarna kwam ik terecht bij Van Weerdenburg. Een klein bedrijf, maar we draaien met behulp van zzp’ers best grote projecten. Ik doe vooral bedrijfshallen en kantoren en geef leiding aan teams van gemiddeld vier à vijf man. Of ik daar niet een beetje jong voor ben? Nee hoor, ik was altijd al bezig met elektrotechniek, zo ben ik er vanzelf ingerold.’

3 - Lassen
‘Ik heb toentertijd wel mijn diploma’s gehaald. Het leek me handig om te kunnen voor het geval ik van werk zou willen veranderen. Maar daar denk ik nu eigenlijk niet meer aan. Misschien zou ik in de toekomst volledig met mijn eigen bedrijf bezig willen zijn. Maar dan moeten we eerst nog wat groeien en wil ik honderd procent zeker zijn dat ik ervan kan rondkomen.’