‘Ik had in drie weken mijn niveau 3 TIG-lassen’

In het winternummer van 2012 maakten we kennis met Lisa Butter. Ze was toen 19 jaar en leerling-lasser bij Meijn in Oostzaan. We zochten Lisa opnieuw op, en vroegen haar te reageren op drie steekwoorden uit het oude interview.

Lisa, toen (in 2012) en nu

1 - Leerling-lasser
‘Na mijn opleiding bij Meijn heb ik nog wat aanvullende lascursussen gedaan bij Haprotech en heb in drie weken tijd mijn niveau 3 TIG-lassen gehaald. Nu werk ik bij RVS Haanstaal in Rijsenhout. Hier zit ik helemaal op mijn plek. We maken ketels en tanks, en producten voor de voedingsindustrie. Ik ben allround lasser en doe van alles, heel afwisselend. En ik heb leuke collega’s.’

2 - Voorbeeld voor andere meiden
‘Ik ben bij Haanstaal de enige vrouw in het bedrijf. Veel vrouwen denken blijkbaar dat technisch werk niets voor hen is. Vroeger werd ik nog weleens gevraagd voor gastlessen op scholen, of voor het Girlpower-project in Noord-Holland, maar nu nooit meer. Terwijl ik me nog steeds graag sterk wil maken voor meer vrouwen in de techniek. Dus wie mij daarbij kan inzetten, mag me bellen.’

3 - Kawasaki
‘Tegenwoordig heb ik een Triumph Tiger 800, in mat legergroen. Die zit lekker rechtop en hij heeft wat meer vermogen. Ik rijd erop naar mijn werk, en ik ga met de meiden-motorclub op pad.’