‘Leidinggeven bleek toch niet mijn ding’

In 2012 vertelde Nick Sprado in Metaaljournaal dat zijn loopbaan zich zó snel ontwikkelde, dat hij besloot een leidinggevende functie nog even uit te stellen. Wij zochten hem opnieuw op, en vroegen hem te reageren op drie steekwoorden uit het oude interview.

Nick Sprado in 2012

1 - Leidinggeven
‘Daarvoor miste ik toen de kennis. Nadat ik een tijdje had gewerkt als programmeur bij Jatec, ging ik daarom een opleiding middle management volgen. Ik gaf eerst leiding aan de afdeling en daarna aan de hele productie, dat heb ik tot 2016 gedaan. Maar uiteindelijk bleek leidinggeven toch niet echt mijn ding, omdat het te ver van de techniek af staat. Bij een ander bedrijf in hetzelfde pand ben ik toen procesoptimalisatie gaan doen en daarna ben ik werkvoorbereider geworden bij Rademaker.’

2 - Levenservaring
‘Het leek me als 24-jarige lastig om ervaren mensen aan te sturen. Intussen heb ik meerdere kanten van het metaalbedrijf gezien, in verschillende functies. Door die ervaring kan ik als werkvoorbereider bij Alrometall mijn werk nu goed uitvoeren. Het maakt het eenvoudiger om te bedenken wat ik allemaal moet regelen voordat het product de werkplaats in gaat. Ik mis het leidinggeven niet, wel het met mijn handen werken.’

3 - Vakmanschap
‘Ik vind: om je vakmanschap op peil te houden, moet je jezelf blijven ontwikkelen. Op dit moment volg ik even geen cursus, omdat ik het druk heb met de inrichting van een nieuw ERP-systeem. Wel weet ik dat ik niet tot mijn pensioen werkvoorbereider wil blijven. Maar voorlopig zit ik hier nog op mijn plek, want ik ben nog lang niet uitgeleerd.’

Nick Sprado in 2020

Houd ook je vakmanschap op peil. Check de cursuscatalogus van OOM om te zien of er iets voor je bij zit.