‘Na de coating mag je geen butsje meer zien’

Thomas van de Craats (21) is craftsman-metal bij EeStairs Nederland BV in Barneveld. We spraken hem voor het najaarsnummer van Metaaljournaal.

‘Ik maak trappen van begin tot eind. Zagen, slijpen, stellen, hechten, alles controleren en dan aflassen. Deze trap is voor de Deutsche Bank in Londen. Hij is van dik staal omdat-ie vlak naast de metro komt te staan. Uiteindelijk wordt de trap dertig meter hoog met bordessen.

Mijn laswerk is niet meer zichtbaar na de coating. Ook bij vals licht mag je geen enkel butsje zien. De planning is wel een uitdaging. Voordat ik ga opbouwen en stellen, moet ik de volgorde goed hebben uitgedacht. Veel vormen zijn rond en ik moet wel overal bij kunnen komen.

EeStairs was altijd de sponsor van mijn voetbalteam. Toen ik een bedrijf zocht voor mijn opleiding constructiewerken niveau 3, heb ik ze gebeld en kon ik meteen aan de slag. Ik ben er nog niet uit
of ik hierna nog een studie ga doen. Eerst wil ik zo veel mogelijk leren in de werkplaats, zodat ik nog zelfstandiger kan werken. Zo kom ik langzaam steeds hoger.’