‘Nu heb ik mijn eigen lasopleidings- en adviesbedrijf’

In 2012 vertelde Jonathan van Hemert in Metaaljournaal over zijn droombaan: demonstratielasser. In 2020 zochten we hem opnieuw op, en vroegen hem te reageren op drie steekwoorden uit het oude interview.

Jonathan van Hemert in 2012

1 - Droombaan
‘Die heb ik nog: ik ben nog steeds demonstratielasser bij Pellegrom Lastechniek in Haaften, maar nu met meer bagage. Ook is mijn takenpakket uitgebreider: naast dat ik klanten laat zien hoe ze het maximale uit een bepaalde lasmachine kunnen halen, doe ik ook een gedeelte in- en verkoop.’

2 - Nog lang niet uitgeleerd
‘Mijn motto is: je kunt nooit te veel diploma’s halen. Ik heb dan ook vijftien jaar lang ’s avonds allerlei opleidingen gevolgd. In de eerste plaats omdat ik lassen heel interessant vind, maar ook omdat ik zo goed mogelijk wil kunnen lesgeven. Vorig jaar heb ik eindelijk mijn ultieme ontwikkeldoel bereikt door mijn diploma IWT (International Welding Technologist) te halen.’

3 - Nieuwe uitdaging
‘Van 2014 tot 2017 gaf ik ’s avonds les op het ROC in Tiel. Toen het ROC met de avondopleiding stopte, is Pellegrom een aparte opleidings­tak begonnen. Omdat mijn werkgever minder affiniteit had met lesgeven, heb ik dit gedeelte van hem overgenomen en ben ik mijn eigen opleidings- en adviesbedrijf begonnen: Lastechniek Rivierenland. Op 1 januari 2021 stop ik bij Pellegrom en ga ik me helemaal richten op mijn eigen bedrijf. Naast lasopleidingen ga ik ook lasadvies geven en me bezighouden met certificering. Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging en krijg er superveel energie van!’

Jonathan van Hemert in 2020

Ook verder in je vak?
Vraag OOM om een persoonlijk ontwikkelingsplan.