Op bezoek bij… Alfonso

Voor Metaaljournaal (zomer 2023) brachten we een bezoek aan United Waalhaven Terminals (UWT) in Rotterdam. Daar zorgen 150 medewerkers voor de opslag en reparatie van lege zeecontainers. Tijdens de rondleiding over het depot ontmoetten we Alfonso.

‘Dit werk voelt meer als een hobby’

Alfonso is leerling containermonteur en doet een bbl-opleiding Basislassen, niveau 2. Hij werkt in de Rotterdamse haven bij United Waalhaven Terminals. Alfonso: ‘Ik zocht op internet naar een leuke opleiding. Ik had al niveau 1 en zag toen deze advertentie voor containermonteur. Sinds mijn zestiende werk ik al in de haven. Het is mooi werk alles is immens groot. Eigenlijk voelt het meer als een hobby. In de regen is het weleens vervelend, maar aan de andere kant werk ik altijd buiten en dat voelt goed. Ik weet nog niet of ik verderga met leren. Ik heb er vrede mee om de rest van mijn leven te werken. Wel zou ik graag zelf een lasapparaat hebben. Dan zou ik er thuis mee gaan hobbyen, maar die dingen kosten zeker wel € 1.000 en dat is best duur. Ik heb veel lol met mijn collega’s, echte havenhumor.’

Lees hier het verhaal over UWT in Metaaljournaal