Op bezoek bij… Arie

Voor Metaaljournaal (zomer 2023) brachten we een bezoek aan United Waalhaven Terminals (UWT) in Rotterdam. Daar zorgen 150 medewerkers voor de opslag en reparatie van lege zeecontainers. Tijdens de rondleiding over het depot ontmoetten we Arie.

‘Wind, regen, sneeuw of hitte, het maakt me niet uit’

Arie is containermonteur bij United Waalhaven Terminals in de Rotterdamse haven. Door het laden en lossen en de weersomstandigheden op de schepen gaan er regelmatig containers stuk. Arie: ‘Ik las niet zomaar een gat dicht, maar vervang het nauwkeurig omdat de containers op elkaar gestapeld moeten worden. Het moet wel passen en de containers staan ook dicht tegen elkaar op een schip. Er mag geen stuk van het metaal uitsteken.’

Als Arie een stuk metaal moet vervangen, brandt hij het eruit. Arie: ‘Ik hou niet van slijpen. Zeker niet met deze dikke balken metaal. Inmiddels doe ik dit werk al 32 jaar. Eerst werkte ik bij een ander bedrijf, maar dat ging verhuizen en zo kwam ik hier in de haven te werken. We hebben een uitdeukrobot die we veel gebruiken. Een container haal je niet zomaar even weg, maar als er goed gewisseld wordt, werk ik per dag zo’n vijftien bakken weg. Met even snel rekenen kom ik aan zo’n 100.000 containers die ik al heb gerepareerd in mijn leven. Mooi vak toch? Ik werk altijd buiten en daar hou ik van. Wind, regen, sneeuw of extreem warme dagen, het maakt me niet uit. Als ik mijn zoon met een paraplu naar buiten zie gaan omdat het een beetje regent, moet ik altijd erg lachen.’

Lees hier het verhaal over UWT in Metaaljournaal