Op bezoek bij… Arjen

Voor het najaarsnummer van Metaaljournaal gingen wij op bezoek bij Holland Mechanics in Purmerend. Al vijftig jaar ontwikkelen zij volautomatische oplossingen voor het spaken en opspannen van wielen voor fietsfabrieken over de hele wereld.

Arjen Schroevers is sinds zeven maanden servicemonteur in Thailand.

'Ik hou van de combinatie van reizen en techniek'

‘Ik woon al meer dan twintig jaar in Thailand. Ik ben getrouwd met een Taiwanese en wil er nooit meer weg. Mijn vrouw runt een apenschool en ik reis als servicemonteur voor Holland Mechanics door heel Azië. Meestal ben ik drie weken van huis en een week thuis. Soms zijn klanten niet blij als ik kom, dan werkt de machine niet goed. Maar als ik wegga, zijn ze altijd blij. Ik hou van de combinatie van reizen en techniek. Ik ben nu in Nederland voor een interne opleiding. Ik leer hoe de machines zijn opgebouwd en hoe ik ze kan afstellen.’