Op bezoek bij… Arsh

Voor het najaarsnummer van Metaaljournaal gingen wij op bezoek bij Holland Mechanics in Purmerend. Al vijftig jaar ontwikkelen zij volautomatische oplossingen voor het spaken en opspannen van wielen voor fietsfabrieken over de hele wereld.

Arsh Sharma is servicemonteur in India en reist door Zuidwest-Azië langs fietsfabrieken om de fietswieloplossingen te plaatsen en te onderhouden. Ook geeft hij trainingen aan medewerkers van de fabrieken.

'Ik ontmoet elke dag andere mensen en ik ontdek steeds weer nieuwe maaltijden die ik niet ken'

‘Ik werk nu vijf jaar als servicemonteur in India. Ik reis rond in Zuidwest-Azië om de machines van Holland Mechanics te installeren en te onderhouden. Ook geef ik trainingen aan de medewerkers in de fietsfabrieken. Het is een mooi product. Vroeger moesten de wielen met de hand worden gespaakt, dat was zwaar werk. Nu kunnen mensen met een kleine training zelf onze machines bedienen. Ik reis met veel plezier rond met mijn toolkit. Ik houd van Azië en de cultuur. Ik ontmoet elke dag andere mensen en ik ontdek steeds weer nieuwe maaltijden die ik niet ken.’