Op bezoek bij… Jeffrey

Voor Metaaljournaal (zomer 2023) brachten we een bezoek aan United Waalhaven Terminals (UWT) in Rotterdam. Daar zorgen 150 medewerkers voor de opslag en reparatie van lege zeecontainers. Tijdens de rondleiding over het depot ontmoetten we Jeffrey.

‘In de toekomst wil ik nog grotere kranen kunnen bedienen’

Jeffrey is allround kraanmeester bij United Waalhaven Terminals in de haven van Rotterdam. Jeffrey: ‘Ik heb al mijn papieren gehaald om al ons materieel te kunnen bedienen. Zoals deze mobiele 100 tons Gottwald kraan. Maar ook de heftrucks, brugkranen en reachstackers. Zo’n vijftien jaar geleden heb ik een bbl-opleiding gedaan. Ik vond het leuk om meteen te kunnen werken. Van boeken werd ik niet zo gelukkig. Mijn vader werkt ook in de haven. Ik wist niet wat ik wilde worden, maar in ik haalde steeds meer papieren en ontdekte ik wat ik leuk vond. Nu zit ik hier. Het is geweldig. De haven is altijd in beweging en het uitzicht is schitterend. Het werken met groot en zwaar materiaal is tof. Als ik later op de dag beneden sta naast het schip dan denk ik zo, die containers heb ik er allemaal in gezet. Stilstaan is achteruitgaan. Ik wil altijd verder. In de toekomst wil ik nog grotere kranen kunnen bedienen, dus ik ga zeker meer papieren halen.’

Lees hier het verhaal over UWT in Metaaljournaal