Op bezoek bij… Kees

Voor het voorjaarsnummer van Metaaljournaal brachten wij een bezoek aan Royal Dutch Kusters Engineering in Venlo. Zij zijn marktleider in het ontwikkelen en produceren van geldvernietigingsmachines over de hele wereld.

Sinds een halfjaar werkt Kees als teamleider service bij Royal Dutch Engineering. ‘Alle vragen vanuit alle continenten komen terecht op de serviceafdeling. Vaak gaan die over problemen, vraag naar onderdelen of ze willen bijvoorbeeld de capaciteit vergroten. Ik heb vooral veel mailcontact omdat we te maken hebben met tijdsverschillen. Alle die mailberichten bewaar ik nauwkeurig in een database. Zo kunnen collega’s altijd teruglezen hoe een bepaald project liep.

Ik heb voor mijn werk altijd veel gereisd. Ik ben in zeker 90 à 100 verschillende landen geweest en heb veel ervaring in het werken in andere landen. Dat komt me als teamleider goed van pas. Mijn passie is doelen bereiken, zoals het vergroten van de omzet. Dan ga ik daar helemaal voor en doe veel aan zelfstudie als dat nodig is. Ik stop pas als ik mijn doel heb bereikt. En dan vind ik vanzelf weer een nieuw doel.’