Op bezoek bij… Martin

Voor het najaarsnummer van Metaaljournaal gingen wij op bezoek bij Holland Mechanics in Purmerend. Al vijftig jaar ontwikkelen zij volautomatische oplossingen voor het spaken en opspannen van wielen voor fietsfabrieken over de hele wereld.

Martin Sijmons is meewerkend voorman in de productie.

'Elke maandagmorgen haal ik iedereen bij elkaar om alle projecten door te nemen en de obstakels te bespreken'

‘Holland Mechanics is een fijn bedrijf om voor te werken. Ze stimuleren je om jezelf te ontwikkelen. Ik werkte als assemblagemonteur toen ik werd gevraagd of ik voorman van de productie wilde worden. Een mooie kans. Nu begeleid ik de monteurs, organiseer ik de projecten en verdeel ik het werk. Elke maandagmorgen haal ik iedereen bij elkaar om alle projecten door te nemen en de obstakels te bespreken. Ik doe de opleiding Middenkader engineering niveau 4. Ik wil doorleren om me nog verder te ontwikkelen in leidinggeven. Het bevalt me goed. Ik bepaal wat en wanneer er iets moet gebeuren en praat veel met mijn collega’s. Dat is een leuke toevoeging in mijn werk.’