Op bezoek bij… Nick

Voor het zomernummer van Metaaljournaal brachten wij een bezoek aan Nijha in Lochem. Al meer dan honderd jaar maken ze bij Nijha speel- en sporttoestellen.

Op de montageafdeling zet bbl-student Nick speeltoestellen in elkaar voor op een peuterspeelzaal. Hij doet een opleiding constructiebankwerker niveau 2 en wil graag servicemonteur worden.

Nick

‘Ik werk bij Nijha als bbl-student constructiebankwerker niveau 2. Ik ben begonnen met praktijkonderwijs en heb niveau 1 gedaan. Toch ben ik na niveau 2 nog niet klaar met leren. Ik wil graag servicemonteur worden en ga daarom nog een opleiding doen tot eerste monteur serviceonderhoud. Met deze studie kan ik problemen traceren en oplossen. Bijvoorbeeld als er ergens een draadje los zit of er is een stuk metaal afgeknapt. Als servicemonteur ben je er om je collega’s te helpen en dat vind ik mooi. Je moet ook creatief zijn. Als het materiaal er niet is en de machine moet doordraaien, moet je er iets op kunnen verzinnen. Dat lijkt me geweldig om te doen.’