Op bezoek bij… Pierre

Voor het voorjaarsnummer van Metaaljournaal brachten wij een bezoek aan Royal Dutch Kusters Engineering in Venlo. Zij zijn marktleider in het ontwikkelen en produceren van geldvernietigingsmachines over de hele wereld.

Pierre (service engineer): ‘Ik vind het leuk om problemen op te lossen en machines draaiend te houden. Samen met collega’s bouw ik nieuwe machines en voer ik testen uit. Of ik geef bestaande machines een upgrade. Dit doe ik over de hele wereld. Ik kan vanuit Venlo zien hoeveel stroom een machine verbruikt. Daaruit kan ik afleiden of alles goed draait. De samenwerking is soms lastig omdat mijn collega’s geen telefoon mogen gebruiken in de kluis waar bankbiljetten liggen opgeslagen. Ik heb veel cursussen gedaan, maar leer voornamelijk door zelfstudie.

Als ik iets nieuws leer of als we een nieuwe machine ontwikkelen, maak ik daar een persoonlijk verslagje van. Dat doe ik door alle technische beschrijvingen in eigen woorden op te schrijven. Dit documentje vul ik aan met screenshots, tekeningen en infographics. Dit doe ik al sinds 2003 en doe het grotendeels voor mezelf, maar regelmatig help ik ook een collega door een documentje te sturen.’