Op bezoek bij… Tom

Voor Metaaljournaal (najaar 2023) brachten we een bezoek aan lasbedrijf Singeling in Wormerveer, een familiebedrijf met dertig man personeel. Al vier generaties lang wordt hier gelast. In goede en slechte tijden smeden opa, vader, moeder en zoon innovatieve plannen aan de keuken­tafel. Familievriend Tom (53) is mededirecteur. Ook Toms vader, zus en kinderen werken in het bedrijf.

‘Als jonge nieuwkomer begon ik mijn carrière bij familiebedrijf Singeling en sindsdien heb ik mijn hele leven aan het bedrijf gewijd. Al die jaren ben ik meegegroeid met de organisatie. Ik ben er trots op dat ik alle machines binnen het bedrijf kan bedienen.’

Chef plaatwerk

‘In 2006 heb ik aandelen van het bedrijf kocht en ben ik benoemd tot productiedirecteur. In deze rol ben ik het belangrijkste aanspreekpunt voor technische vraagstukken in onze werkplaats. Plaatwerk was altijd al mijn ding. Na de knipschaar kochten we een kantbank en een ponsmachine en uiteindelijk een lasersnijmachine. Eigenlijk komen alle plaatwerkopdrachten bij mij terecht.’

Hechte groep

‘Nu Johan met pensioen is, werk ik samen met zijn zoon Laurens. Dat gaat ook heel goed. We drinken regelmatig een biertje op het balkon. Ik voel me echt onderdeel van de familie. Altijd gezellig, nooit ruzie. Mijn zoon en dochter werken nu ook in het bedrijf, net als mijn zus en vader. We zijn een hechte groep en dat stimuleert enorm om het bedrijf tot een succes te maken voor de toekomst.’