‘In de toekomst wil ik zelfstandig kunnen programmeren’

In het winternummer van 2015 vertelde Petcho, toen 25 en leerling allround verspaner niveau 3, dat het zijn doel was om CNC-operator te worden. Wij zochten hem opnieuw op en vroegen hem te reageren op drie steekwoorden uit het oude interview.

Petcho, toen (in 2015) en nu

1 - Zelfstandig CNC-operator
‘Dat is gelukt. Ik heb mijn opleiding afgemaakt bij de Zuidberg Groep in Ens. Omdat ik naast mijn werk ook nog een gezin met inmiddels drie kinderen heb, deed ik de eenjarige opleiding in twee jaar. Daarna heb ik me steeds verder verdiept in CNC-machines. Ik bedien nu drie verschillende CNC-machines. Voor één daarvan ben ik nog aan het leren.’

2 - Volgende doel
‘In de toekomst wil ik helemaal zelfstandig kunnen programmeren. Én ik wil met mijn handen blijven werken: ik ben een doener. Mijn bedrijf is bezig met professionaliseren. Dat betekent dat ik straks een interne coach krijg, die mij gaat helpen bij mijn ontwikkeling. Tot die tijd kan ik mijn vragen stellen aan collega’s. Maar ik denk dat ik mijn doel sneller bereik met persoonlijke begeleiding.’

3 - Voetbaltrainer
‘De ploeg “onder 17” train ik niet meer. Dat kon ik niet meer combi­neren met werk en gezin. Ik geef alleen nog individuele training en ik voetbal met mijn zoon van zes en zijn vriendjes. Twee jaar geleden heb ik mijn trainersdiploma UEFA C gehaald. Ik mag nu derdedivisieteams trainen. In de zomer geef ik extra training aan profspelers die individueel iets willen verbeteren.’