Op bezoek bij… Jim

Voor het najaarsnummer van Metaaljournaal gingen wij op bezoek bij Holland Mechanics in Purmerend. Al vijftig jaar ontwikkelen zij volautomatische oplossingen voor het spaken en opspannen van wielen voor fietsfabrieken over de hele wereld.

Jim Smits is medeverantwoor­delijk voor de marketing en sales.

'Mijn achtergrond als wielrenner hielp me om de techniek en de markt te begrijpen'

‘Ik heb tien jaar gewielrend op hoog niveau, maar ik ben gestopt toen ik begon met mijn studie International Business & Management. Ik had toen een bijbaan bij Holland Mechanics en deed de marketing voor het bedrijf. Ik maakte foto’s, video’s en uiteindelijk maakte ik een nieuwe website en gaf ik de opdracht om infographics te maken van onze producten. Zo leerde ik de geautomatiseerde wieloplossingen goed kennen. Mijn achtergrond als wielrenner hielp me om de techniek en de markt te begrijpen. Met mijn afgeronde opleiding en kennis rolde ik later vanzelf de sales in. Daar lag ook mijn ambitie. Het gaat mij om het contact met de klant en vind het leuk om strategisch bezig te zijn. heb nog wel een racefiets en met mooi weer wil ik ’m nog weleens pakken, maar ik ben niet zo fanatiek meer. Wel in mijn werk. Ik ben in China geweest en heb nu dagelijks contact met collega’s en klanten van over de hele wereld.’