‘Onze groene machines zorgen voor een schonere wereld’

Bij Reedyk BV in Klaaswaal bouwen ze machines met waterstof als energiedrager. Voor Metaaljournaal spraken we Lennert Kleijwegt (34), hij is commercieel technisch medewerker bij Reedyk.

‘Wij ontwikkelen zware machines met groene waterstof als energiedrager. Denk aan bouwkranen, graafmachines en robots. Ik adviseer klanten hoe ze met groene energie kunnen omgaan én ontwerp daar de techniek voor. Onze werkplaats heeft alle disciplines in huis om deze innovatieve producten ook echt te bouwen.

Op dit moment ontwikkel ik samen met collega’s ook een eigen product, de Powerbox. Dit is een stroomgenerator die elektriciteit maakt van waterstof. Hij kan overal worden ingezet, bijvoorbeeld op bouwplaatsen en voor het aandrijven van machines. Ik weet zeker dat deze Powerbox gaat bijdragen aan het behalen van de stikstofdoelen.

Bij Reedyk is iedereen op vrijdag vrij. Dit werkmodel zien wij als de toekomst. Van maandag tot en met donderdag zijn we allemaal aanwezig en hierdoor hebben we minder werkoverdracht. Dat werkt heel efficiënt. Ik ben enorm trots op mijn baan. Mijn inbreng doet ertoe en ik mag altijd buiten de gebaande paden lopen. De wereld is hard toe aan nieuwe, schone oplossingen.’