Zwaar én precies

Kevin Kraus (39) is chef werkplaats bij Haan Industrial Group in Meerssen. Het mooie van zijn werk is de diversiteit en het teamwerk, vindt Kevin.


‘Ik zit hier op een dubbele schaarlift. Deze lift kan uitklappen tot tien meter hoog met een hefvermogen van zo’n zeven ton. Met ons team maken we hem op maat voor de staalindustrie. De lift ziet er groot en lomp uit, maar dat is hij absoluut niet. De schaararmen en plateaus zijn met scharnierpunten voorzien van glijlagers. Alles luistert nauw, tot op de millimeter. De combinatie van zwaar en precies maakt het project voor mij interessant. Vaak neem ik de tekeningen mee naar huis om de las­volgorde goed in mijn hoofd te hebben. Deze metalen balken duw je niet zomaar een beetje de goede kant op. En de vervorming door het lassen moet écht worden beheerst.

Het mooie van mijn werk is de diversiteit en het teamwerk. Nu werken we met stalen balken van vijftienhonderd kilo, maar het vorige project was voor een mond­kapjesfabriek en ging om M3-schroefjes. Ik hou van variatie en die is er in deze werkplaats genoeg.’

Verder groeien in je vak?
OOM helpt met gratis opleidingsadvies.